The end is near


Toen ik dit stokje overal tegenkwam kon ik het niet nalaten om ook even over mijn einde na te denken, want als er een zekerheid is die we hebben, is het feit dat we ooit sterven, wanneer dat wordt meestal niet medegedeeld noch in welke omstandigheden. Van dichtbij heb ik verschillende scenario’s meegemaakt en ik heb getekend voor het scenario van mijne Louis, die van het ene moment op het andere vertrok naar de andere kant. Had er ’s morgens nog pistolets met gegeten en de afwas gedaan.

 1. Wil je begraven worden of gecremeerd? Geen van beide :-), ik ben bang van vuur, maar onder de grond wegrotten heb ik ook heel weinig zin in. Eerlijk, ik zou het liefst gedoneerd worden aan Körperwelten, mijn kleine walk of fame 🙂 :-).
 2. Als je kiest om begraven te worden, hoe ziet je kist eruit? Als je kiest om gecremeerd te worden, waar mag je as naartoe? Ik zou dus het liefst tentoongesteld worden, dat mag in verschillende onderdelen, of als de vrouw die eeuwig sportte :-).
 3. Welk liedje mogen ze afspelen op je begrafenis? When the lady smiles….en only the strong survive, 2 liedjes die door de jaren heen altijd bij me bleven en waar ik de ziel uit mijn lichaam op danste……those were the days.
 4. Wil je een herdenking in een kerk of in een andere setting? Dat ze potverdorie een feestzaaltje afhuren en prachtig decoreren en iedereen in dresscode. Bij binnenkomst wordt er een gin-tonic geserveerd en voor de dienst begint wordt er geklonken op mijn leven. Geen tranen.
 5. Wat wil je dat ze over je zeggen tijdens de herdenking? Graag anekdotes, verhalen die mijn leven vertellen. En dat ze altijd bij me terecht konden.
 6. Wat zou je zelf willen zeggen, mocht je kunnen? Ik heb genoten van mijn leven en het beste uit mezelf gehaald.
 7. Heb je een testament?  Nee, je weet toch dat dat de erfgenamen nog eens extra geld kost, 200€ om precies te zijn, want het moet worden opgevraagd :-).
 8. Mocht je een gedenksteen willen plaatsen, wat mocht er dan opstaan?  Diamanten is misschien wat overdreven he :-).
 9. Hoe ziet de koffietafel eruit?  Koffietafel, nee nee. Een feestmaaltijd met wijn en feestje achteraf, we gaan toch geen kleffe broodjes eten met wat in de verste verte op krabsalade moet lijken? Of we doen een dessertenbuffet…..:-).
 10. Ben je bang voor de dood?  Nee, na 2006 weet ik dat ik goed zal terechtkomen, degene die ik zal achterlaten die gaan ook sterk genoeg zijn om het verdriet om te buigen in mooie herinneringen.

Gepubliceerd door lifeinwordspart2

45+ er, genieten van elk moment, optimist, nooit opgeven

18 gedachten over “The end is near

 1. Hewel dat zou idd nog iets voor u zijn om daar bij Kôpperwelten te staan pronken . Maar ik weet niet of ik zou durven komen kijken! Blijf maar nog lang hier op aarde! En ik hoop dat jij me nog heel lang overleeft , mijn generatie moet eerst aan de beurt komen. Zo mijn pot as en daar een boom in laten groeien, dat lijkt me ook nog leuk, had nog niet zo ver gedacht toen ik hier mijn eigen testament neerschreef. Laten we na de lockdown eens genieten van een gin tonic en niet zo lang wachten!

  Geliked door 1 persoon

 2. Een beetje vreemd dat sommigen denken aan een ‘feestje’ na het overlijden. Zelf zie ik dit realistischer als dit gebeurt pakweg een jaar na het overlijden, na het rouwproces. Wees maar gerust dat mensen die je warm in hun hart dragen niet in feeststemming zullen zijn, drie dagen na je heengaan.
  (is geen kritiek, hoor, enkel een bedenking!)

  Geliked door 2 people

 3. Het valt me op hoeveel mensen een aangename sfeer op hun afscheidsplechtigheid willen en geen tranen. Ik wil net wel tranen en veel. Bij al wie niet huilt, kom ik spoken, haha.

  Geliked door 3 people

 4. Ik vat het ook niet op als kritiek, het verdriet zal er zijn ( zo groot is mijn ego nu ook wel :-)) maar ik vind het jammer dat we bij de dood het leven niet vieren enkel het gemis en verdriet wordt in de kijker gezet.

  Like

 5. Pingback: Het einde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: